Folk der bevæger sig bag scenen, får vi aldrig rigtig hørt noget fra. Bevares, det kan da nogle gange være ret så hensigtsmæssigt, hvis de ikke har noget på hjerte. Men én af vores mænd bag scenen er ret så interessant, hvis vi selv skal sige det. Mød Emil Bech Madsen, Lead Backend Developer og tør man sige det – den tekniske rygrad bag Lasso X?
Hvad bliver du oftest spurgt om som back-end udvikler?
"Kan det laves i front-end?".
Klassisk. Hvad består dit arbejde så af som back-end udvikler?
Mit arbejde består groft sagt, af at finde ud af hvordan forskellige systemer skal snakke sammen - og hvordan de skal gøre det på en fejlsikker måde med henblik på at være skalerbart. Du skal sammensætte nogle komponenter - i det her tilfælde noget kode - på en logisk måde og på forskellige maskiner, og samtidig sørge for at de maskiner kan snakke sammen på den bedst mulige måde.
Hvad er god udvikling i din optik?
Kodning er et sprog. Og på samme måde som andre sprog, er det bygget op omkring en bestemt syntaks. Hvis den ikke giver mening, og du skal læse koden igen og igen, så er det ikke god kode. Jeg tror, der er en udbredt overbevisning om, at gode udviklere er gode til fx matematik. Men flere mener faktisk, at det i højere grad er en hjælp at have et godt sprogøre.”
Sjovt. De fleste har nok en idé om, at det kun er matematik, som kræver en logisk eller strukturel forståelse. Hvad er det så ved udvikling – og særligt som udvikler ved Lasso – som du godt kan lide?
Det er at bygge noget op fra bunden, som skal være tilpas generisk til, at det kan bruges igen. Når vi arbejder på den måde, gør det at vi har en stor arbejdskasse, som vi kan bruge igen og igen. Hvilket er en arbejdsproces, som er markant anderledes fra den, som du arbejder under som fx konsulent, hvor du bare afleverer noget kode. I en platform som Lasso skal man bygge med mursten, ikke sand, ellers falder det hele til jorden.
Der er nok en del, som kan nikke genkendende til, at deres it-afdeling er svær at henvende sig til. Hvad gør I hos Lasso X for at sørge for, at resten af huset kan komme til jer?
Vi har bl.a. indført Make-it-Mondays – som er et forsøg på at imødekomme dem, som har mindre rettelser eller ønsker til portalen. Sådanne mindre opgaver bliver ofte nedprioriteret til fordel for tidligere planlagt arbejde. Det betyder, at folk der ikke sidder med udviklingen til daglig, ikke rigtigt føler sig hørt og inkluderet og deres input ryger i et sort hul. Med Make-it-Mondays fokuserer vi om mandagen kun på de ønsker og småopgaver, der løbende kommer ind, og derved får vi vist resten af forretningen at deres input rent faktisk er vigtige og at de bliver hørt. Det gør det også nemmere for os, da kontekst-skift er tidskrævende i softwareudvikling.
Du har været her siden begyndelsen. Hvis du kunne se ind i krystalkuglen, hvor er du så om 15 år?
Jeg trives bedst, når jeg bygger større systemer op. Så hvis ikke jeg var hos Lasso, så ville jeg nok sidde og arbejde på noget andet platformsorienteret.
Har du nogen spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at os på enten contact@lassox.com eller på tlf. +45 71 74 78 12.