Skip to content
Videnshub | Blog | Blogindlæg

Techfestival: Når data bliver offentlige

Fremhævet blogindlæg billede

I tre dage forvandles Kødbyen i København til et mekka for tech-interesserede. Her bliver alt fra etik om kunstig intelligens til frisættelse af offentlige data diskuteret af forskere og eksperter indenfor it-branchen. Som storforbruger af offentlige data i Danmark var vi naturligvis en del af Techfestivalen.

Hvorfor skal data sættes fri?

Sådan lød ét af spørgsmålene fra én af deltagerne til heldagsarrangementet ”Public Data Summit”, der løb af stablen i Kbh Madhus i Kødbyen d. 5. september 2019. Det korte svar er det ekstreme potentiale, der ligger til grund for frisættelsen af offentlige data. Ikke blot potentialet for den offentlige sektor i Danmark, men også for private virksomheder. Og det er her, at Lasso X kommer ind i billedet.

Blogpost4

Vi henter data – som er udstedt og gjort offentlige – fra diverse datakilder. CVR-registret og Tinglysningen for nu at nævne to. Den data samler vi og gør lettere tilgængelig for de virksomheder, som skal bruge informationen. Vi kunne altså ikke have indhentet data fra CVR-registret, hvis det ikke var offentlig tilgængeligt. Derfor er sammenspillet mellem den offentlige sektor og det private arbejdsmarked med til at skabe innovative produkter, som virksomheder kan bruge i forretningskritiske processer.

Hos os er data olien, som driver maskinen

Frisættelsen af data er altså med andre ord med til at skabe vækst. Det var bl.a. det som vores CTO, Jeppe Bech, var med til at sætte på dagsordenen, da han – sammen med en række af virksomheder – var inviteret til at snakke om data som drivkraft for en virksomhed. Hos os er offentlige data essentielt for bl.a. vores overordnede vision om at gøre dansk erhvervsliv så gennemsigtigt som muligt.

Blogpost3

For at give et retmæssigt billede af landskabet af virksomheder, skal billedet males sandfærdigt. Det kan det kun blive, hvis datakilderne er sande og til at stole på. Den offentlige data som er udstedt i Danmark, har en meget høj datakvalitet og gør, at den er troværdige. Det er derfor, at vi har valgt udelukkende at bruge offentlige tilgængelige datakilder i vores portal. Det giver en sikkerhed i at informationen, som vi samler og viser i vores portal, altid er til at stole på – og det højner kvaliteten af ikke blot vores arbejde, og de produkter vi udvikler, men også vores kunders arbejde.

 

 

Nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret?