Skip to content
Videnshub | Blog | Blogindlæg

Hvidvask: Hvad har vi lært?

Fremhævet blogindlæg billede

Aldrig tidligere har hvidvask haft så stor medieopmærksomhed og politisk bevågenhed. Det er naturligvis afstedkommet af de store bankskandaler, der har afdækket markante svigt i de kontrolsystemer, der skal opfange mistænkelige transaktioner. Men er der noget positivt at hente midt i al elendigheden?

Dette morgenbrief, som blev afholdt ved Dansk Erhverv d. 17. januar 2019, satte fokus på de erfaringer, såvel virksomheder som myndigheder og politikere nødvendigvis må drage og omsætte til handling for at forhindre gentagelser og for at genoprette befolkningens retsfølelse og tillid til nogle af vores mest bærende samfundsinstitutioner.

Lasso X' rolle var i særdeleshed at komme med inputs til den tekniske del af dette emne. For hvilke teknologiske overvejelser har vi gjort os ift. bekæmpelse af hvidvask som land? Kan teknologien hjælpe os på vej og i så fald hvordan? Kan man - med nye teknologiske briller - åbne op og se nye mulige veje?

Foruden Lasso X havde vi også fornøjelsen af at høre fra bl.a. kontorchef Stig Nielsen fra Finanstilsynet, juridisk direktør Kjeld Gosvig-Jensen fra Finans Danmark og jurist og hvidvaskekspert Jakob Dedenroth Bernhoft om vanskelighederne ved økonomisk kriminalitet og i særdeleshed hvidvask, men også om de mange (forhåbentlige) mulige måder at komme det til livs på.

Lasso X takker alle gæsterne samt oplægsholderne for deres deltagen.

Blogpost-danskerhverv2
Stig Nielsen fra Finanstilsynet 

 

Nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret?