Skip to content
Ordbog | Branche og Branchekode

Hvad er en branchekode?

En branchekode er en 6 cifret international kode, der angiver en bestemt branche. Branchekoderne er inddelt i hovedaktiviteter (angivet af de første cifre). Denne kode, der benyttes af CVR-registeret, kaldes også DB07.

Hvad er NACE-koder?

En NACE-koder EU's brancheklasifikation. Den består af et bogstav og en 4-cifret kode – der angiver hoved- og undergruppen i branchen. I den branchekode, der angivet i det danske CVR-register (som man kalder DB07) er de 4 cifre fra NACE-koden, og de to sidste er en underopdeling.

Hvilken branche er mine kunder i?

I CVR-registeret kan du finde oplysninger om, hvilken branche en given kunde har registeret sig i. Hvis du ønsker at trække brancheoplysninger ud på fx alle dine kunder, kan du benytte løsninger, der leverer CVR-data til dette.

Hvilken branchekode skal jeg vælge?

Du skal vælge den branchekode, der bedst repræsenterer det arbejde, din virksomhed forventes at lave. Du kan vælge én hovedbranche og op til tre bibrancher. 

Hvis du ikke kender branchekoderne, kan du evt. finde virksomheder, der ligner din, og se hvilke branchekoder de har valgt.

Hvorfor skal man have en branchekode?

Branchekoderne bruges primært af Danmarks statistik til at lave statistik på danske virksomheder. Men det er vigtigt at du vælger den rigtige - og løbende holder den opdateret - for det kan også have betydning for fx, hvilke forsikringer du kan få (og dine forsikringspræmier), affaldsafgifter etc.