Skip to content
Videnshub | Blog | Blogindlæg

Kundeportræt:
Sådan bruger Watch Medier Lasso X

Fremhævet blogindlæg billede

Traditionel journalistik bygger på fakta. Fakta er virkeligheden sat i kontekst. Når Watch Medier bruger vores portal, gør de det med henblik på at screene nyheder fra danske virksomheder og se om der er noget faktuelt, som kan blive til en nyhed. For selvom fakta kan virke uinspireret, så formår de at omskrive fakta til at sætte læserens følelser i gang.

Overvågning af danske virksomheder

”Vi bruger Lasso til at overvåge og identificere de virksomheder, som falder indenfor de brancher, som de respektive medier beskæftiger sig med.”, fortæller redaktøren Mikkel Aabenhus Hemmingsen.

Eksempel på artikel skrevet vha. Lassos portal

Som en større digital paraply udgiver Watch Medier en række medier, som dækker alt fra finans til fødevarer til medietrends – FinansWatch, FødevareWatch, MediaWatch for nu blot at nævne et par få.

Herudover vil den opmærksomme læser nok også kende det faktum, at Watch Medier og Lasso X har én ting til fælles. Nemlig vores fælles partner - og i Watch Mediers tilfælde ejer - JP/Politikkens Hus. Men hvordan bruger et nyhedsmedie vores portal? Hvilke fordele er det i at have én samlet løsning, som samler al data om erhvervslivet og dets personer? Det har jeg spurgt Mikkel om.

”Først og fremmest handler det om at screene for nyheder fra danske virksomheder, som falder indenfor de brancher som de respektive medier beskæftiger sig med.”, fortæller Mikkel.

Her beskæftiger eksempelvis ITWatch sig med nyheder om personer og virksomheder i it-branchen og MedWatch dækker nyheder om virksomheder og personer indenfor naturvidenskaben som fx biotek.

Mikkel fortsætter: ”Når vi overvåger personer og virksomheder inden for de forskellige brancher, så lægger vi særligt vægt på, når der fx kommer et nyt regnskab. Er der noget interessant her eller er der sket en bestemt udvikling, som vores målgruppe kunne være interesserede i at kende til?”.

Lasso har et monitoreringssystem hvilket har den effekt, at hver gang der sker noget i de offentlige tilgængelige datakilder – som fx CVR – kan man få en notifikation om det. Eksempelvis når en virksomhed får en ny adm. direktør eller der sker omrokeringer i en ejerkreds eller noget helt tredje. Modulet kalder vi for overvågning.

Du kan overvåge alt fra brancher til personer

Screening for nyheder

”Førhen havde vi selv defineret hvilke virksomheder, inden for en bestemt branche, der var værd at fokusere på. Men med lassos overvågningsmodul behøver vi ikke at begrænse os med en række virksomheder, men kan blot overvåge en hel branche og få alle ændringerne at vide – og så går vi selv ind og researcher og beslutter, om begivenheden har en nyhedsværdi.”, afslutter Mikkel.

Vores overvågningsmodul tillader brugeren at overvåge forskellige brancher eller branchekoder – og hertil forskellige begivenheder indenfor denne branche. Hvis man fx er interesseret i at kende til når et nyopstartet it-firma blive oprettet, kan man blive notificeret om dette eller hvis man er interesseret i at vide, hvornår de største it-firmaer afleverer årsregnskaber, kan man også blive notificeret om det.


Er du interesseret i at vide mere om vores overvågningsmodul – eller blot høre mere om vores portal – er man altid velkommen til at kontakte os på contact@lassox.com eller på +45 71 74 78 12.

Nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret?