Skip to content
Videnshub | Blog | Blogindlæg

Kundeportræt: Sådan bruger Nordic Solar Lasso X

Fremhævet blogindlæg billede

Nordic Solar Energy blev stiftet i 2010 af Nordic Solar Management og er en gruppe investorer der sammen ønsker at investere i solenergi. Og potentialet er stort. For 2019 forventes produktionen af CO2 neutral grøn strøm at svare til forbruget i ca. 35.000 husstande. Det svarer omkring til de samlede private husholdningers elforbrug i en kommune som Randers. Målet er at skabe en folkeaktie indenfor solenergi.

Hvem er Nordic Solar og hvilke kunder har I?

”Vi er et investeringsselskab indenfor solenergi. Vores kunder er private og professionelle investorer der, ønsker et stabilt afkast gennem investering i solenergi”, fortæller Salgsdirektør Anders Søgaard-Jensen.

Anders Søgaard-Jensen har været med siden 2012 og har indgående viden om bæredygtig investering som fx solenergi.

Hvad gør I konkret?

”Det fungerer sådan at vi køber store industrielle solparker – og dem har vi købt mere end 80 af rundt omkring i Europa. Vi har solparker i otte lande fx i Tyskland, Frankrig, Belgien og Polen. Selskabet vokser med mange nye investeringer hvert år og i den forbindelse kan nye og eksisterende investorer tegne aktier i selskabet”, fortæller han.

Men hvordan bruger I så Lassos løsning i jeres daglige arbejde?

”Vi bruger Lasso til at lære vores kunder bedre at kende. Vi har omkring 170 aktionærer på nuværende tidspunkt. De fleste investerer gennem et selskab, men vi har også mange private. Vi bruger Lasso til at verificere kundernes data, adresse, CVR, tegningsberettigede i selskabet m.v. men vi kigger også på vores kunders erhvervsnetværk for at undersøge, om der kunne være potentielle nye investorer vi kan gå i dialog med. Så det handler også om at have kendskab til vores kunders netværk som potentielle nye kunder. Her ser vi fx på hvem de sidder i bestyrelse med og hvilke relationer de har til andre erhvervspersoner”.

Hvad er interessant at se på i en kundes netværk?

”Det kan være hvis vores kunde – en aktionær – som har et holdingselskab, hvor de opgør et nyt regnskabsresultat. Eller det kan være hvis vores kunde sidder i en bestyrelse hos et firma, og der sker omrokeringer i denne bestyrelse. Eller hvis denne kunde indtræder i en helt ny bestyrelse ved et andet firma”, fortæller Anders.

Anders referer til Lassos løsning, hvor man kan søge alle virksomheder og personer frem, få overblik over relationerne mellem dem – og eksempel få indsigt i hvem der sidder i bestyrelse i én virksomhed – og hvilke andre virksomheder og personer, disse personer ellers arbejder sammen med.

Han fortsætter og fortæller at: ”… der er også nogle krav fra myndighederne omkring reelt ejerskab, som vi bruger Lasso til at dokumenterer og vi kigger også på i fremtiden at kunne integrere Lasso i nogle af vores forretningskritiske processer fx til CRM-systemet.”

Hvordan ser fremtiden ud for jer?

”Vi vil gerne børsnoteres – for tre år siden”, fortæller Anders med et glimt i øjet og fortsætter: ”Målet er, at når vi har nået en milliard i egenkapital – og det når vi nok ved udgangen af 2020 – så vil vi gerne børsnoteres i løbet 2021, men nu må vi se”.

Når Nordic Solar Energy A/S bliver børsnoteret, så kan du forresten se det i Lassos løsning, da vi også registrer børsnoterede firmaer i Danmark.

 

Kunne du tænke dig en uforpligtende snak om Lassos portal, er du mere end velkommen til at kontakte os på: +45 71 74 78 12 eller contact@lassox.com og få en snak om hvordan automatiserede løsninger med data kan optimere jeres arbejde.

Nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret?