Skip to content
Videnshub | Blog | Blogindlæg

Har du brug for kreditvurderinger?

Fremhævet blogindlæg billede

For nogle er kreditvurderinger guld værd. For andre er de helt overflødige. Her får du 4 råd til, hvordan du kan få gavn af kreditvurderinger, så du kan blive klogere på, om de kan skabe værdi for dig.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering fortæller dig, hvad risikoen er for, at en virksomhed bliver insolvent iden for de næste 12 måneder. Som du kan se eksemplet herunder fra vores portal, kan det vises som score (fra 1-100) og et risikoniveau (A-E) 

Screenshot 2022-10-14 at 15.38.50

Prøv kreditvurderinger med en gratis prøveperiode på Lasso X her.


Kreditvurderinger kan bruges meget forskelligt. Derfor har vi samlet 4 gode råd til, hvordan du kan bruge kreditvurderinger:

#1. Undgå dårlige betalere

En kreditvurdering kan ses som en lægejournal, der beskriver en virksomheds økonomiske helbred. Kreditvurderinger kan derfor hjælpe dig til at spotte og frasortere potentielle dårlige betalere blandt dine nuværende og potentielle kunder.

Viser kreditvurderingen en meget lav rating og en høj risiko, Er der grund til at være forsigtig med denne virksomhed. Er ratingen derimod og risikoen lav, har du sandsynligvis fat i en god kunde.

#2. Find det rigtige kreditniveau til din kunde

En ting er, om du skal give en kunde kredit. Noget andet er hvor meget. Her kan kreditvurderinger også hjælpe dig, da du sammen med hver vurdering får et anbefalet kreditmax for den enkelte kunde. Dermed får du en indikation af, hvor lang snor, det er sikkert for dig at give din kunde økonomisk.

#3. Spar tid på onboarding

Gode kunder, der betaler til tiden, er naturligvis bedre end det modsatte. Derfor er et baggrundstjek af potentielle kunder en ren selvfølge for de fleste kreditgivende virksomheder.

Et manuelt baggrundstjek kan dog være en tidskrævende affære, der forsinker salgsafdelingen i at komme videre. Her kan kreditvurderinger hjælpe, da de genereres på få øjeblikke og giver overblik med det samme.

Med kreditvurderinger kan du altså hurtigere vende tomlen op eller ned til den potentielle kunde – og komme i gang med den næste.

#4. Gå uden om usunde leverandører

Desværre lover nogle leverandører mere, end de kan holde, og når pengene er betalt, kan de pludselig ikke længere levere, hvad de havde lovet.

Kreditvurderinger kan med andre ord ikke kun hjælpe dig til at vælge gode kunder, der kan betale deres regninger. De kan også hjælpe dig til at sikre velkørende leverandører med en økonomi, der gør dem i stand til rent faktisk at levere produkterne, de lover.

Få adgang til kreditvurderinger nu

Er du blevet interesseret, så kan du få adgang til se kreditvurderinger for alle danske firmaer ved at oprette en Lasso X-bruger og starte din gratis prøveperiode her. Når du har oprettet din bruger, skal du bare søge du på firmaet, du er interesseret i. På firmaets overbliksside vil du med et klik på en knap kunne hente en gratis kreditvurdering på få sekunder.

Vores kreditvurderinger er af høj kvalitet. Det sikrer vores leverandør Creditsafe, der er verdens mest benyttede kreditoplysningsbureau.

Nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret?