Skip to content
Videnshub | Blog | Blogindlæg

Se virksomheders præcise medarbejderantal

Fremhævet blogindlæg billede

Nu er det slut med upræcise intervaller, når du skal undersøge hvor mange ansatte en virksomhed har - som noget nyt kan du nemlig se præcis hvor mange, der arbejder hos en virksomhed hver måned!

Erhvervsstyrelsen udstiller præcise antal ansatte
Vidste du, at det gennemsnitlige antal medarbejdere for alle danske, aktive aktie- og anpartselskaber er 11? Midtjylland topper med at have virksomheder med gennemsnitligt 13 antal ansatte, mens der på Sjælland (uden hovedstaden) kun er gennemsnitligt 7 ansatte i anparts- og aktieselskaberne.

Dette ved vi, fordi der i Erhvervsstyrelsens CVR nu udstilles det eksakte antal ansatte hos en virksomhed – og ikke kun viser dem i intervaller som tidligere.  

Hvad har det af betydning for dig?
Den nye data betyder, at du kan være langt mere præcis, hvis du leder efter potentielle kunder og ønsker at segmentere virksomhederne, du kigger på – eksempelvis med et målgruppesøgningsværktøj som det her. Du vil eksempelvis kunne finde alle virksomheder med 1-3 medarbejdere, hvis det er de interessante for dig. Du kan også med de nye data se på hvilken som helst virksomhed og se præcist, hvor mange medarbejdere de har, og du kan undersøge hvordan antallet er steget eller faldet i gennem tiden. 

Eksempel

Hvor kommer data fra og hvor tit?
Data om antal ansatte indberettes via e-indkomst til Danmarks Statistik, og derfra udstilles det i CVR. Der er p.t. data om de fleste virksomheder tilbage fra november 2019 – og løbende vil der komme mere i CVR. Du kan se det hele i Lasso X og finde præcis de virksomheder, der er relevante for dig. Lyder det interessant, kan du læse mere her.  

Nyhedsbrev

Vil du holdes opdateret?